Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin girişimi ve özverili çalışmaları ile hayat bulan TunnelX açıldı Bilim & Teknoloji

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin girişimi ve özverili çalışmaları ile hayat bulan TunnelX açıldı.

IEEE Robotik ve Otomasyon Topluluğu adlı Öğrenci Kulübü onaylandı. Ödüller

IEEE Robotik ve Otomasyon Topluluğu adlı Öğrenci Kulübü onaylandı.

Yüksek Katma Değerli Ürünlerin Erişilebilir ve Sürdürülebilir Pilot Üretimine Yönelik Nanoteknoloji Bilim & Teknoloji

“Yüksek Katma Değerli Ürünlerin Erişilebilir ve Sürdürülebilir Pilot Üretimine Yönelik Nanoteknoloji Platformu” projemiz hayata geçmiştir.

Boston Genom Bilimi Festivali Araştırma

Boston Genom Bilimi Festivali

Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Cem Albayrak’ın doktora sonrası araştırmacı olarak yaptığı çalışmalara iki internet portalında yer verildi. Kendisi tek hücre analiziyle ilgili projesini Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü’nde (ETH Zürich) görevli Prof. Savaş Tay’ın laboratuvarında tamamlamıştı.

‘Distinguished Lecturer’ olarak seçilen Prof. Dr. Özgür Barış Akan’a tebrikler Ödüller

‘Distinguished Lecturer’ olarak seçilen Prof. Dr. Özgür Barış Akan’a tebrikler

IEEE Nanoteknoloji Konseyi tarafından ‘Distinguished Lecturer’ olarak seçilen Prof. Dr. Özgür Barış Akan’a tebrikler

TÜBA GEBİP Ödülü – Dr. Alper Uzun Bilim & Teknoloji

TÜBA GEBİP Ödülü – Dr. Alper Uzun

Bu ödül çerçevesinde öncelikle iyonik sıvı kaplı metal oksit destekli metal katalizörlerindeki yapı-performans ilişkileri detaylı bir şekilde belirlenip, bu bilgi doğrultusunda hidrokarbonların yakıtlara dönüşümleri için yüksek performanslı katalizörlerin geliştirilmesine çalışılacaktır.

BAGEP 2016 Ödülü Ödüller

BAGEP 2016 Ödülü

“BAGEP’in amacı, üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, desteklemek, bilimde önde gelen gençlerin tanınmalarını ve birbirlerinin araştırmalarından haberdar olmalarını sağlamaktır.”

Rahmi Koç Bilim Madalyası Aydoğan Özcan’ın oldu Ödüller

Rahmi Koç Bilim Madalyası Aydoğan Özcan’ın oldu

Hesaplamalı görüntüleme, mikroskopi ve fotonik alanlarındaki üst düzey temel bilimsel çalışmaları ve tele-tıp, mobil algılama ve teşhis uygulamaları için geliştirdiği yenilikçi teknolojiler sayesinde, 2012 yılında dünyanın en parlak 10 bilim insanı arasında gösterilen Prof. Dr. Aydoğan Özcan, ilk defa verilen Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’na layık görüldü.

KU’ya Prof. Dr. Aziz Sancar Ziyareti Bilim & Teknoloji

KU’ya Prof. Dr. Aziz Sancar Ziyareti

Koç Üniversitesi’ni ziyaret eden Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülen “Hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini nasıl koruduğunu haritalandıran araştırmaları” hakkında seminer verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

14. Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Kongresi’ne katılan bildiriler arasında ikincilik ödülü Ödüller

Biyo-Medikal Bilimler ve Mühendisliği programı doktora öğrencilerimizden İbrahim Başar Aka, yaptığı sunum ile 14. Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Kongresi’ne katılan bildiriler arasında ikincilik ödülüne layık görülmüştür.

Bilim & Teknoloji 2024-03-06 09:07

Ödüller 2024-03-06 09:04

IEEE Robotik ve Otomasyon Topluluğu adlı Öğrenci Kulübü onaylandı.

Bilim & Teknoloji 2024-03-06 08:54

Araştırma 2024-03-06 08:23