Küresel Sağlık Yüksek Lisans Programı
Türkiye’deki ilk ve tek Küresel Sağlık Yüksek Lisans Programı
Küresel Sağlık, giderek küreselleşen dünyada, karmaşık bir yapıya sahip olan sağlığın belirleyicilerinden yola çıkarak, farklı disiplinlerden uzmanlık alanlarını ve bakış açılarını bütünleştiren bir alandır. Dünya nüfusunun karşılaştığı sağlık sorunları hakkında araştırma, eğitim ve bilgi için yeni bir platform sağlar.
Küresel Sağlık çalışmaları, büyük oranda, ulusların sınırlarının ötesine geçen sağlık konuları üzerinde yoğunlaşır. Sağlık politikaları, sağlıkta eşitsizlikler, toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri, göç, şiddet, küresel iklim krizi, şehirleşme, demografik değişim, pandemiler, yeni ve yeniden ortaya çıkan enfeksiyon hastalıkları, bulaşıcı olmayan hastalıklar vb. konularda pek çok farklı disiplini bir araya getirir ve disiplinler arası bir yaklaşım gerektirir.
Çağımızın sağlık zorluklarının anlaşılması ve en iyi biçimde yönetilmesi için, esnek bir bilgi ve beceri setine gereksinim vardır. Bu beceri setinin içinde araştırma, yönetim, iletişim ve işbirliği, etik ve profesyonellik, kapasite geliştirme, sosyokültürel ve politik farkındalık, küresel sağlık anlamında özellikle önem kazanmaktadır.
Sağlığın biyolojik etkenler dışında, ekolojik, kültürel, kurumsal, tarihsel, evrimsel, sosyal, ekonomik, politik ve teknolojik pek çok belirleyicisi bulunmaktadır. Küresel sağlık sorunlarına yönelik etkili ve sürdürülebilir çözümler oluşturmak için tüm bu faktörleri kavramak ve değerlendirmeye almak gereklidir.
Program Koordinatörleri:
Prof. Dr. Sibel Sakarya
Dr. Öğr. Üyesi İlker kayı
Disiplinlerarası / Multidisipliner ortam
Güçlü bağlantılar aracılığıyla uluslararası kariyer fırsatları
Farklı geçmiş deneyimlere sahip geniş bir aday kitlesi için tasarlanmıştır.
Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler, Hukuk, Ekonomi, İdari Bilimler ve Fen Bilimleri başta olmak üzere ilgili alanlarda lisans derecesine sahip olmak.
Kariyerini bu alanlarda hedefleyen kişiler: sağlık politikası analisti ve danışmanı, sağlık hizmetleri yöneticisi, sağlık eğitimcisi, epidemiyolog, araştırmacı ve öğretim üyesi olarak ulusal ve uluslararası birçok farklı kurumda kariyerlerine devam edebilirler.
Webinar’lar
Program Ücretleri
Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde lisansüstü öğrencileri için geniş çaplı finansal yardım / burs olanakları ve paketleri bulunmaktadır. Bunlar arasında Koç Üniversitesi tarafından finanse edilen KU Bursu (%25, %50, %75, %100), TÜBİTAK Bursu, TÜBİTAK tarafından finanse edilen BİDEB bursu, Türkiye Bursları, AB gibi dış kaynaklardan projelerle finanse edilen “Proje Tabanlı Burs” fırsatları bulunmaktadır. Hemşirelik Doktora programı, kriterleri sağlayan bütün adaylar için %100 burslu (eğitim-öğretim ücretinden tam muafiyet) kabul vermektedir.
- Koç Üniversitesi Mezunlarına %25 indirim uygulanır.
- Mezun indirimine ek ya da bundan bağımsız olarak öğrencilere başarı durumuna göre değişik oranlarda burs verilebilir.
- Burs alacak öğrenciler Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bilim Komitesi tarafından belirlenir.
- Tezli Yüksek Programında yarı zamanlı eğitim görecek öğrencilerin burs hakkı olamaz. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bilim Komitesi kararıyla indirim uygulanabilir. Detaylı bilgi için gshs@ku.edu.tr adresiyle iletişime geçebilirsiniz.
Öğretim Üyelerimizden
Mezunlarımızdan
Bu güzel deneyim için Koç Üniversitesi'ne, değerli hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum!