Direktörün Mesajı

Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü web sitemize hoş geldiniz!

Yaklaşık 300 lisansüstü öğrenci ve 12 lisansüstü program ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü (SBE), sağlık bilimleri alanında uluslararası tanınmış öğretim üyeleri ile lisansüstü öğrencileri bir araya getirerek inovatif araştırmalar yapma platformu oluşturur. Rumelifeneri’ndeki Koç Üniversitesi Kampüsü ve Topkapı’daki Sağlık Bilimleri Kampüsü olmak üzere iki kampüste bulunan SBE, Tıp, Hücresel ve Moleküler Biyoloji, Nörobilim, Üreme Tıbbı, Mikrobiyoloji, Fizyoloji, İmmünoloji, Küresel Sağlık ve Hemşirelik gibi farklı disiplinlerden programları kapsar. Laboratuvarlardan klinik uygulamalara yenilikçi teknolojilerin ve bilgilerin aktarımı, sağlık alanında temel bir gerekliliktir. SBE’deki yüksek kaliteli lisansüstü eğitim, inovasyonların laboratuvardan hasta yatağına taşınması konusunda önemli bir başlangıç noktası sağlar ve hem temel hem de translasyonel araştırmalar için yüksek teknolojili bir ortamda fırsatlar sunar. Öğrencilerimiz, eğitimlerinin ilk yılından itibaren, yaşam bilimleri, sosyal bilimler, mühendislik ve sağlık bilimleri alanlarında disiplinlerarası araştırmalar için benzersiz fırsatlar sunan Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırmaları Merkezi’nde (KUTTAM) araştırma faaliyetlerine katılmaya teşvik edilirler. Enstitümüzden mezun olan öğrenciler, Türkiye’de ve dünyada tanınmış araştırma kurumlarında veya özel sektörde pozisyonlar elde ederler.

Temel hedefimiz, sağlık bilimlerinde geleceğin liderlerini yetiştirmek için profesyonel gelişim fırsatları sunmaktır. SBE topluluğunun bir parçası olan ya da olmayı düşünen herkesin SBE’de birçok fırsat keşfedeceğinden eminim. SBE topluluğumuzu tanımlayan entelektüel ve bilimsel ortamı geliştirmek için hepinizle işbirliği yapmayı dört gözle bekliyorum.

Prof. Dr. Tuğba Bağcı Önder
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Direktörü