Üreme Tıbbı (Doktora)
Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü iki sene süreli üreme biyolojisi yüksek lisans programı ve dört sene süreli üreme tıbbı doktora programı sunmaktadır. Her iki programın hedefi de üreme bilimleri alanında ilham verici, zorlayıcı ve canlı bir araştırma ortamı içinde, temel bilimlerin klinik hasta bakımı ile ilişkilendirildiği modern ve güncel biyoloji araştırmalarının hücresel ve moleküler düzeyde sağlanmasıdır.
Bu programlarda dişi ve erkekteki üreme işlevlerinin geniş aralıkta deneysel modeller kullanılarak moleküler düzeyde çalışılması, insan üreme sağlığı ile ilgili durumlarla testis, over, uterus (menstrual siklus, gebelik ve doğum sırasında), fetus ve yenidoğan ile ilgili hastalıklar ve erişkinde kronik hastalıklarda artış ile sonuçlanan fetal programlamalar gibi önemli durumların translasyonel tıp düzeyinde ele alınması ve derinlemesine anlaşılması temel amaç olarak belirlenmiştir.
Üreme bilimleri, yaşam bilimleri ve tıp alanında hızla gerçekleşen teknolojik ve moleküler ilerlemeler nedeniyle üreme biyolojisi, üreme endokrinolojisi (embriyoloji ve yardımla üreme teknikleri), üreme immunolojisi ve üreme genetiği alt disiplinlerini içeren dört farklı alanda gelişme göstermektedir. Yüksek lisans ve doktora programlarında yer alan öğrenciler temel dersleri almalarının yanı sıra üreme tıbbı ile ilgili oldukça geniş bir yelpazede gerçekleştirilen araştırma projelerinde görev alma ve bu projeleri yürütme fırsatına sahip olacaklardır .
Program Koordinatörleri:
Doç. Dr. Özgür ÖKTEM
Dr. Öğr. Üyesi Serçin KARAHÜSEYİNOĞLU
Folliculogenesis
Corpus luteum biology
Steroidogenesis
DNA damage response of the oocyte and p63 activation
The molecular mechanisms underlying oocyte death induced by chemotherapy drugs and radiation
Cryobiology, slow freezing and vitrification of oocytes and ovarian cryopreservation
In vitro follicle growth and activation
Progesterone receptor signalling
Endometrial receptivity
Ovarian reserve
Program Ücretleri
Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde lisansüstü öğrencileri için geniş çaplı finansal yardım / burs olanakları ve paketleri bulunmaktadır. Bunlar arasında Koç Üniversitesi tarafından finanse edilen KU Bursu (%25, %50, %75, %100), TÜBİTAK Bursu, TÜBİTAK tarafından finanse edilen BİDEB bursu, Türkiye Bursları, AB gibi dış kaynaklardan projelerle finanse edilen “Proje Tabanlı Burs” fırsatları bulunmaktadır. Hemşirelik Doktora programı, kriterleri sağlayan bütün adaylar için %100 burslu (eğitim-öğretim ücretinden tam muafiyet) kabul vermektedir.
- Koç Üniversitesi Mezunlarına %25 indirim uygulanır.
- Mezun indirimine ek ya da bundan bağımsız olarak öğrencilere başarı durumuna göre değişik oranlarda burs verilebilir.
- Burs alacak öğrenciler Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bilim Komitesi tarafından belirlenir.
- Üreme Tıbbı Doktora programında yarı zamanlı eğitim görecek öğrencilerin burs hakkı olamaz. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bilim Komitesi kararıyla indirim uygulanabilir.